Dobbelt ‘D’oh’

Lars Kjædegaard er medvært, og vi dykker ned i Seriemagasinet nr. 38 fra 1969.

AF TOM KAMPMAN

Medvært på episode 32 af Verden ifølge Seriemagasinet er forfatteren og musikeren Lars Kjædegaard. Han har tidligere bla. arbejdet som filmtekster og oversætter samt skrevet ugebladsnoveller.

I 1981 debuterede han som romanforfatter og står bag krimiserien om makkerparret Anita Hvid & Thor Belling, der foregår i og omkring Helsingør.

Seriemagasinet nr. 38.

Seriemagasinet nr. 38, der udkom i 1969, er vores vejviser. 1969 var året, hvor pornoen blev frigivet i Danmark, The Beatles udgav deres sidste album og Monty Pythons Flying Circus første gang blev vist på britisk fjernsyn.

De begivenheder spiller ikke nogen rolle i bladet, hvor Barracuda og snigmorderne er hovedhistorien. Desuden er der signaturserier som Gak Gak Gade 13 og Messy Schmidt.

Nummeret byder også på en tegneserie med det legendariske komikerpar Gøg & Gokke som en del af serien Den gamle biograf.

Abbey Road.

Det sidste album med Paul McCartney?

Abbey Road blev det sidste rigtige album med The Beatles. Coveret viser de fire medlemmer, der krydser en fodgængerovergang tæt på deres lydstudie.

Billedet udløste rygter om, at Paul McCartney var død, bla. fordi han i modsætning til de tre andre går barfodet med lukkede øjne og holder en cigaret i højre hånd, selvom han er venstrehåndet.

Desuden er nummerpladen på en Folkevogn, der holder parkeret i baggrunden, “281F”, hvilket skulle stå for “28 if”, fordi McCartney ville have været 28 år, hvis (if) han var i live.

Hr. Gøg og hr. Gokke

Gøg & Gokke.

Gøg & Gokke var et komikerpar, som dukkede frem i stumfilmens dage i 20’erne. Parret bestod af Gøg, den tynde englænder Stan Laurel, og Gokke, den tykke amerikaner Oliver Hardy. Gøg & Gokkes humor var meget visuel med motorisk indviklede slagsmål, der mindede om tegneserier.

Ironisk nok er Gøg & Gokke aldrig kommet særlig godt ud af det, når de så blev fremstillet som tegneseriefigurer.

Tegneserien i Seriemagasinet nr. 38 er præget af at være meget statisk og gør ikke brug af billedrammer eller lydord til at skabe dynamik.

Forretningsmanden Larry Harmon lavede også en tegneserieversion med komikerparret, som du kan få smidt i hovedet i det nærmeste antikvariat.

D’oh

Den skotske skuespiller James Finlayson var med i 33 Gøg & Gokke-film, og en af hans vendinger lever stadig videre.

Det er selvfølgelig ‘D’oh’, der bliver brugt som et udtryk for overraskelse, utålmodighed eller skepsis. I dag mest af Homer Simpson i tegnefilmserien The Simpsons.

Du kan se nogle af James Finlaysons mest legendariske udbrud her.


Næste medvært i Verden ifølge Seriemagasinet er forfatteren og dramatikeren Kasper Hoff, der bla. står bag bogserierne Zonen, Doktor Z og Gamerz.

Indlæg

  1. Aw, this was an incredibly nice post. Taking a few minutes and actual effort to create a great article… but what can I say… I procrastinate a lot
    and don’t seem to get nearly anything done.

    Anonym
  2. Attractive section of content I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

    Target Turkey Creek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.