På egen hånd

Kasper Hoff er medvært, og vi tager et kig på Seriemagasinet nr. 263.

AF TOM KAMPMAN

Medvært på episode 33 af Verden ifølge Seriemagasinet er dramatikeren og forfatteren Kasper Hoff. Han har stået bag stykkerne Mirakel, Spis eller bliv spist (yeah), Robin in the Hood og Frankenstein genskabt sammen med Kenneth Thordal.

Kasper Hoff har også skrevet bogserierne Zonen, Doktor Z og Gamerz. I 2018 vandt han Gyldendals Børnebogspris.

Rotterne hersker og der er lækre yatzy-spil på højkant.

Antihelten Archie
I episoden bladrer vi i Seriemagasinet nr. 263, der udkom i 1980. Alle sejl er sat til i det nummer. Der er en historie med Archie Cash, den belgiske tegneserie af Jean-Marie Brouyère og tegneren Malik.

Serien var i 16 år en del af det kendte serieblad Spirou (Splint & Co). Der udkom 15 album med antihelten frem til 1988. Meget overraskende er der dog for godt en måned siden udgivet et helt nyt album med Archie Cash efter mere end 30 års pause.

Nyt album med Archie Cash

Den menneskelige skabelon for Archie Cash er Charles Bronson, som blev kendt for at medvirke i selvtægtsfilmene En mand ser rødt (og selvfølgelig også Once Upon a Time in the West).

 

 

 

 

 

 

 

Selvtægt præger også hovedhistorien i det her nummer af Seriemagasinet, En strømer mod strisserne.

Det helt store festfyrværkeri leverer redaktionen dog i Den store SM-konkurrence 1980, hvor den udlover tre Yatzy-spil med “lækkert raflebæger, spilleblok og spillebakke.”

Redaktøren holder ferie

Side 3 I Seriemagasinet nr. 263.
Redaktøren er taget på ferie.

Konkurrencen ser dog ud til at have taget pusten fra redaktør Carsten Søndergaard. På side 3 skriver han ganske enkelt, at han er på ferie.

Klar tale fra redaktøren. For som fødevareminister Mogens Jensen udtalte tidligere på året: “En ferie skal nu engang placeres et eller andet sted i kalenderen.”

En strømer mod strisserne
En strømer mod strisserne.

En strømer mod strisserne

Hovedhistorien i Seriemagasinet nr. 263 er En strømer mod strisserne fra det engelske mediehus DC Thomson. Thomson står bla. bag aviserne The Evening Telegraph og The Sunday Post samt tegneseriebladene The Dandy, Commando og The Beano. Sidstnævnte har udkommet siden 1938 og er det længst eksisterende tegneserieblad i Storbritannien.

Tegneserien En strømer mod strisserne er kendetegnende for perioden i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne. En tid præget af anti-establishment. Fokus i den her historie er på den ensomme ulv og hans kamp mod autoriteterne.

Dredger er et andet eksempel på en tegneserie i slipstrømmen af punk og selvtægt i 70’erne og 80’erne. Den kan du læse om her.

Energikilde
De fremmede kommer.

Frygten for det ukendte

70’erne og 80’erne var som nu præget af bekymringer og frygt. Frygten for 3. Verdenskrig, frygten for et atomudslip og frygten for de fremmede.

I historien Energikilde bliver alle de elementer blandet sammen. Et atomudslip fra et kraftværk har stort set udslettet menneskeheden. De sidste fire overlevende på Jorden satser derfor på, at fremmede rumvæsener kan hjælpe dem med at overleve. Og ni år efter atomudslippet kommer de rent faktisk flyvende i deres UFO.

Men desværre for dem viser det sig, at de i virkeligheden vil bruge de sidste fire overlevende på Jorden som brændsel til deres rumskib.

“Pludselig indså vi, at det ikke var menneskekærlighed, som havde ført dem til vores planet…eller til os…det var mangel af drivkraft til deres rumskib…mangel på energikilde…og det radioaktive stof til skibets atomreaktor…var os!”

Medvært i næste episode af Verden ifølge Seriemagasinet er forfatteren Kristian Bang Foss. Hans bog Kaptajn Haddocks ordbog – Fra afholdsamøbe til åndsbolle udkommer den 14. november.

Kommentar

  1. I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I dont know who you are but definitely youre going to a famous blogger if you arent already Cheers

    Quinoa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.